Garantia software-ului legal comercializat
Garantia Sofware-ului Legal
Software-ul vandut de catre noi este nou sau redundant/refurbished. Pentru a ne asigura ca software-ul comercializat de noi este de cea mai inalta calitate, folosim un proces de verificare a licentelor si a furnizorilor printr-un proces riguros si bine pus la punct. Acest lucru ne permite sa verificam daca licenta este valida, activa si ce tip de licenta este.
Toate produsele comercializate de noi fac parte din categoria software-ului legal.
Cum verificam aceste licente? Fiecare lot de licente achizitionat este verificat de catre una din persoanele abilitate in acest sens:
- Verificam documentelor legale oferite de catre furnizor si declaratia acestuia de conformitate;
- Verificam fiecare licenta in parte prin software tert folosit;
- Verificam licentele pe paginile / softurile specifice de revendicare (fara a le activa).
Garantati legal ca aceste licente sunt valabile?
Garantam acest lucru, pentru fiecare produs vandut de noi. Dvs. ca si cumparator veti obtine un document certificat electronic pentru software legal de unde rezulta originea achizitiei dvs. si legalitatea software-ului. Prin acest document, noi ne asumam toata raspunderea juridica pentru software-ul comercializat catre dvs. Avem experienta in piata produselor software, iar aceasta experienta ne-a invatat care sunt furnizorii seriosi si care nu.
Este legal sa revindeti licente noi / utilizate?
In acest moment legislatia Uniunii Europene legata de software-ul electronic nu este bine definita, dar conform hotararii date de Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) in 2012, rezulta ca revanzarea licentelor software este legala.
Decizia CJUE in cazul Cazul C-128/11 UsedSoft GmbH v Oracle International Corp. concluzioneaza ca:
Un autor de programe pentru calculator nu se poate opune revanzarii licentelor sale „folosite” care permite utilizarea programelor sale descarcate de pe internet. Dar si ca dreptul exclusiv de distributie a unei copii a unui program pentru calculator acoperita de o astfel de licenta se epuizeaza la prima sa vanzare.
Concluzia CJUE este ca revanzarea de licente este legala. Hotararea creeaza un nou cadru juridic pentru firmele care se ocupa cu revanzarea software-ului pentru a-si dezvolta activitatea si astfel clientii ajung sa achite preturi mult mai mici.
Trebuie sa precizam ca din pacate anumiti producatori software, au inceput sa dezvolte practici imorale, obligand clientii sa-si creeze conturi pentru a revendica licentele. In momentul in care o licenta electronica este asociata unui cont, ea nu mai poate fi transferata altei persoane, fara a ceda contul, lucru care incalca de regula termenii si conditiile dezvoltatorului.ne contacati, si in cel mai scurt timp veti fi contactat de catre un specialist.
Decizia CJUE prevede urmatoarele aspecte:
Principiul epuizarii dreptului de distributie se aplica nu numai atunci cand titularul dreptului de autor comercializeaza copiile programelor sale pentru calculator pe un suport material (CD-ROM sau DVD), ci si atunci cand le distribuie prin descarcare de pe pagina sa de internet. De unde rezulta ca si licentele achizitionate in format ESD (licente electronice) pot fi revandute.
Atunci cand titularul dreptului de autor pune la dispozitia clientului sau o copie – fie materiala, fie imateriala – si incheie in acelasi timp, in schimbul platii unui pret care acorda clientului dreptul de a utiliza aceasta copie pentru o durata nelimitata, acest titular vinde aceasta copie clientului si epuizeaza astfel dreptul sau de distributie exclusiv. Astfel licenta detinuta legal , poate fi transferata unei singure persoane o singura data, doar pe termen nedeterminat (nu se poate inchiria).
Prin urmare, desi contractul de licenta interzice o transmitere ulterioara, titularul dreptului nu se mai poate opune la revanzarea acestei copii. Chiar daca intre emitentul licentei si utilizatorul final exista un contract in care utilizatorul renunta la dreptul de a vinde licenta, contractul devine NUL.
Curtea precizeaza ca dobanditorul initial al unei copii materiale sau imateriale a unui program pentru calculator, cu privire la care dreptul de distributie al titularului dreptului de autor este epuizat, trebuie sa faca inutilizabila copia proprie descarcata pe calculatorul sau in momentul revanzarii acesteia. Odata ce licenta este vanduta unei alte terte parti, cumparatorul (care devine vanzator), nu mai are dreptul sa foloseasca sau sa distribuie acea licenta.
Pozitia noastra fata de revanzarea software-ului
Datorita acestui cadru legal in care licentele noi sau folosite pot fi revandute, noi oferim aceste licente la preturi mult sub piata. Dvs. astfel, ca si cumparator, economisiti chiar si pana la 90% din pretul de lista al produselor.
Noi vedem vanzarea si revanzarea licentelor electronice ca un lucru absolut normal si legal, ca si revanzarea unui autovehicul utilizat sau al unui smartphone. In momentul in care produsul nu mai este folosit, acesta poate fi vandut altei persoane la un pret mai mic fata de cel de achizitie.
Atata timp cat detineti un software legal datele dvs. vor fi tot timpul in siguranta.
Garantia Produselor
Toate produsele comercializate pe site-ul www.pckeys.ro beneficiaza de o garantie de 12 luni . De asemenea clientii Pckeys beneficiaza de asistenta si consultanta gratuita la instalarea / activarea produselor software achizitionate.
In cazul in care o licenta achizitionata nu functioneaza din motive care exclud culpa clientului si compatibilitatile cu echipamentele acestuia, Pckeys va inlocui licenta cu una functionala, in maxim 24 de ore de la sesizarea clientului.
Daca in urma verificarilor se constata ca licenta nu mai este functionala dupa o perioada de timp, iar licenta a fost utilizata in mod abuziv pe mai multe dispozitive decat era prevazuta, fara a respectarea termenilor si conditiilor de utilizare, clientul pierde garantia si posibilitatea de a fi despagubit.
Licentele achizitionate trebuie activate in termen de 30 zile de la achizitionarea lor. Pentru licentele cu asociere prin contul personal de Microsoft nu este necesara instalarea acestora in intervalul de 30 zile ci doar introducerea acestora in contul online Microsoft, instalarea acestora putandu-se face oricand se doreste. Exceptie fac licentele de Windows 10 Pro care au perioada de activare de 60 de zile.